Tips & Tricks

Gezondheid in onderhoud

Kantoorwerk en een actieve levensstijl

In deze moderne wereld bestaat een groot aantal banen uit het stilzitten achter een bureau, kijkend naar een beeldscherm, uren lang. Echt productief wordt je er gedurende de dag niet van. Wel kun je er zelf voor zorgen dat deze zittende baan een stuk actiever wordt. Met onder andere de volgende tips :) !
Disease in the office

1 – Hartslagverhogende oefeningen

Door bijvoorbeeld een timer te zetten die elk uur even een reminder geeft om wat beweging op te zoeken blijf je consistent op een kantoorwerkdag toch lekker actief. Het is belangrijk om het lichaam goed gecirculeerd te houden. Niet alleen voor de bloedsomloop maar ook voor je ledematen en organen. Doe dit bijvoorbeeld door even 30 squats te maken waarbij je concentreert op inademen als je doorzakt en uitademen als je kracht omhoog zet. Of doe op je plek even het ouderwetse knieheffen en geef je hartslag even de mogelijkheid om wat omhoog te gaan. Je bent dan weer lekker doorbloed en komt even helemaal los van al het stilzittende werk.

2 – Een stabureau
Tegenwoordig zie je enorm veel bureaus die in hoogte verstelbaar zijn. Dit is dan ook zeker een investering waar je nooit spijt van zult krijgen. Door staand te werken ben je zeker productiever en is de circulatie van het lichaam velen malen beter. Je kunt dit altijd bespreekbaar maken met jouw werkgever en wie weet krijg je je collegas ook nog wel mee.

3 – Een Drankenrondje

Door regelmatig even wat drinken te gaan halen heb je ook steeds een loopje. Staat er op iedere verdieping een drankenautomaat en heb je toevallig net even een collega nodig die op een andere verdieping zit? Schroom dan niet om even de trap te nemen en maak er een 2 in 1 loopje van. Over dat drinken gesproken. Drink nou niet de hele dag door koffie maar varieer lekker met thee, gewoon een klas water en jouw favoriete kopje koffie.

4 – Trappenlopen

Regelmatig kom je voor de keuze te staan. Optie A: de Lift Optie B: de Trap. Vergeet vanaf nu alsjeblieft optie A. Neem altijd overal waar je komt de trap is het 10 hoog? Wie zegt dat alles in een sneltrein tempo moet. Je hartslag gaat even flink omhoog en vooral als je lichaam dit in het begin te verduren krijgt. Dit is echt even uit de comfort zone komen als het flink wat trappen zijn maar je gaat er echt steeds betere conditionele prestaties mee opbouwen.

5 – Je pauze benutten

zorg ervoor dat je heerlijk een frisse neus gaat halen als je eenmaal pauze hebt. Je zit namelijk al heel de dag tussen de muren, in je bureaustoel en achter een beeldscherm. Wandel of ren een stukje en reset jouw lichaam even voordat je aan het tweede gedeelte van jouw werkdag begint. Geloof me. Het tweede deel voel je je energieker, presteer je beter voel je je dus vrolijker en gaat de tijd echt sneller voorbij. En binnen die tijd heb je dus ook nog eens meer naar je zin gepresteerd. GREAT!

6 – Workout na werk

Het allerbelangrijkste punt is… zoals hierboven al aangegeven. Je ZIT al heel de dag BINNEN. Ben je dan s’avonds ook nog eens bereid om weer binnen in een sportschool doodsaai je fitnessschema te gaan doen? Ik denk niet dat het heel motiverend werkt. Breng naast je kantoorwerkzaamheden buiten tijd door. Voor alle processen in jouw lichaam is dit echt een stuk beter. En al helemaal in de winter als de hoeveelheid daglicht en dus de opgenomen vitamine D echt even een dingetje begint te worden.

Breng je lichaam in beweging, ga rennen okal is het maar 100 meter wat in jouw straatje past.. herstel, neem even rust en doe het nog eens. Doe krachtoefeningetjes/conditie oefeningetjes op je plek.. je hebt letterlijk 2 vierkante meter nodig en je kan JOUW complete workout doen.

Als je meer inspiratie wilt of een complete office workout die heel simpel uit te voeren is neem dan even contact op. 0646592772 lorenzo@giosport.nl

Like & Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp